Τα όσα συμβαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση με παιδιά που πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, θα μπορούσαν να γίνουν θέμα βιβλίου. Ένα ακόμα τέτοιο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 29/4 στη Θεσσαλονίκη, με τη συνεισφορά της Ελληνική Αστυνομίας να είναι τόσο καταλυτική που ο γιατρός ο οποίος μετέφερε το παιδί, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή.

Το ιστορικό

Την Παρασκευή 29 Απριλίου, στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, ένα βρέφος επτά μηνών παρουσίασε αιμορραγία στο στόμα και τη μύτη, με τους γονείς να ζητούν βοήθεια από γιατρό που διέμενε σε κοντινό σπίτι.

Ο γιατρός μαζί με τους γονείς, ξεκίνησαν αμέσως με ιδιωτικό αυτοκίνητο για το πλησιέστερο εφημερεύων νοσοκομείο, ενώ παράλληλα κάλεσαν την Άμεση Δράση. Σε διάστημα ελάχιστων λεπτών οργανώθηκε μια ταχύτατη επιχείρηση η οποία βοήθησε έτσι ώστε να παρακαμφθούν όλες οι δυσκολίες που θα μπορούσε να συναντήσει το όχημα καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.

Με την καταλυτική τους συνεισφορά οι αστυνομικοί βοήθησαν έτσι ώστε το βρέφος να φτάσει έγκαιρα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο, όπου παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα στο επτά μηνών μωρό το οποίο κατάφερε να σωθεί.

«Δόξα τω Θεώ φτάσαμε»!

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την Ελληνική Αστυνομία και ειδικά τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ 201 και 202», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ευχαριστήρια επιστολή του ο γιατρός. Είναι ενδεικτικό του πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, αλλά και πόσο κρίσιμη η συνεισφορά των αστυνομικών, ότι ο γιατρός είχε δώσει τίτλο στην επιστολή του τη φράση «Δόξα τω Θεώ φτάσαμε»!