Πλήρη ανατροπή στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ανήμερα την πρωτοχρονιά του 2022 είχαμε σήμερα καθώς η Εισαγγελέας προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την απαλλαγή του 27χρονου από κάθε κατηγορία.

H εισαγγελέας κα Κυριακή Κλιάμπα, αφού έλεγξε το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης ήταν ψευδής. Συνεπώς δεν τεκμέρεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

«Για προσωπικούς της λόγους» έγινε η καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας στην 60 σελίδων πρότασή της απορρίπτει όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία «για δικούς της προσωπικούς λόγους» ενώ αποδέχεται τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ότι δηλαδή η ερωτική τους επαφή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν συναινετική.

Η δικαστική λειτουργός επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος», μετά την καταγγελία της για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Η ίδια κατέθεσε ότι επέστρεψε στο ξενοδοχείο επειδή αισθανόταν ζαλισμένη και δεν βρήκε το αυτοκίνητό της. Πλήρωσε δωμάτιο για να διανυκτερεύσει εκεί, αλλά μόλις βγήκε από το ασανσέρ την περίμεναν τρεις άνδρες οι οποίοι συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι και την οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο όπου έπεσε θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν προέκυψε η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα.