Καλά κρυμμένα μυστικά της μουσουλμανικής μειονότητας έβγαλε η δίκη στην Ορεστιάδα για την δολοφονία της 29χρονης Τζεβριέ από τον 31χρονο σύζυγό της τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ορεστιάδας, σε μία δίκη που κράτησε περισσότερες από 10 ώρες, καταδίκασε τον 31χρονο σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ο δράστης είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου την 29χρονη και στην απολογία του, όταν κατάλαβε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της δίκης, ισχυρίστηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ποινικολόγο κα Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία ήτανη δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, μάρτυρας υπεράσπισης, ο οποίος είναι και θείος του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι "όλοι τις δέρνουμε τις γυναίκες μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν είπαμε να τις σκοτώσουμε αλλά εννοείται ότι τις δέρνουμε".

Η δήλωση αυτή του μάρτυρα προκάλεσε, σύμφωνα με την Ανάσογλου, την οργή του Προέδρου του δικαστηρίου ο οποίος του είπε ότι «σήμερα είναι η τυχέρη σου μέρα γιατί δεν δικάζεσαι εσύ. Αν όμως μάθω ότι ξαναχτύπησες τη γυναίκα σου, θα κάτσεις στο σκαμνί».

Η κοπέλα εξέπνευσε στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, τέσσερις μέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον 31χρονο σύζυγο της. Ο συζυγοκτόνος την χτύπησε τόσο άγρια που ο γιατρός του νοσοκομείου είπε ότι δεν είχε ξαναδεί ήπαρ και σπλήνα σε τέτοια άσχημη κατάσταση. Ο δράστης την μετέφερε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο, όπου ανέφερε ότι η 29χρονη «έπεσε από την σκάλα».