Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 2,5 ετών αγοριού από την Κρήτη, που κατάπιε Tuboflo. Ο μικρός από ώρα σε ώρα αναμένεται να βρεθεί στη θαλπωρή του σπιτιού του αφού, μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, εδώ και δύο μέρες, σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και από το ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική.

 
Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, «η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι καλή. Αύριο θα το ξαναδούν οι γιατροί και εφόσον όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά θα πάρει εξιτήριο».

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό
 

Υπενθυμίζεται ότι περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα (30/1) όταν το αγοράκι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάπιε αποφρακτικό υγρό, σε περιοχή των Χανίων. Αρχικά το παιδί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διασωληνώθηκε αμέσως, ενώ κρίθηκε από τους γιατρούς απαραίτητη η διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκε άμεσα με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και εισήλθε στη ΜΕΘ Παίδων.

 
Η κατάσταση της υγείας του γρήγορα σταθεροποιήθηκε, ενώ οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν μόνο κάποιες επιφανειακές βλάβες, γεγονός που επέτρεψε την αποσωλήνωσή του και την έξοδό του από την εντατική το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Γρήγορα σταθεροποιήθηκε, ενώ οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν μόνο κάποιες επιφανειακές βλάβες, γεγονός που επέτρεψε την αποσωλήνωσή του και την έξοδό του από την εντατική το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.