Αχ, η απίθανα super selfie με το σκύλο μας πόσο μας ταλαιπωρεί.

γαπάμε τα αεικίνητα μικρά μας και λατρεύουμε να βλέπουμε φωτογραφίες άλλων ανθρώπων με τους γούνινους φίλους τους.

ίναι σαφές άλλωστε πως το διαδίκτυο έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία σε όλο και πιο χαριτωμένες φωτογραφίες σκύλων.

λλά, αν έχεις ήδη δοκιμάσει να τραβήξεις μια επιτυχημένη selfie με ένα σκυλί, πιθανότατα έχεις ήδη καταλάβει πως το να πετύχεις μια αξιοπρεπή λήψη είναι άθλος.

Δυστυχώς, ο φιλαράκος μας δεν έχει ιδέα τι προσπαθεί να κάνει το "τρελό" αφεντικό του μ' αυτό το "πράμα" μπροστά στη μύτη του, οπότε οι selfies για σκύλους για τους περισσότερους από εμάς μάλλον είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Εσύ όμως θέλεις μετά μανίας να ποστάρεις τη σκυλοselfie σου, οπότε εμείς δεν έχουμε παρά να σας δώσουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την πιο πετυχημένη selfie με το σκυλί σου.

Ιδού λοιπόν 10 έξυπνα κολπάκια για το πώς να τραβήξεις επιτέλους αυτή τη τέλεια selfie:

1 - Κούρασέ τον

σκύλος σου σε αγαπάει πολύ. Το ξέρεις. Ενθουσιάζεται λοιπόν τόσο πολύ κάθε φορά που τον αγκαλιάζεις για να τραβήξεις μια φωτογραφία μαζί του, που κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει να χοροπηδάει, με αποτέλεσμα η πετυχημένη selfie σου να γίνει τραγική αποτυχία. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει.

"Ξεθέωσέ" τον λοιπόν. Ένα κουρασμένο σκυλί δεν είναι μόνο ένα χαρούμενο σκυλί, αλλά και ένα σκυλί που είναι _τουλάχιστον_ πιο ήσυχο. Πήγαινέ τον λοιπόν μια μεγάλη βόλτα πριν την προσπάθεια για selfie, τρέξε μαζί του, παίξτε με το μπαλάκι του.

Το πιθανότερο είναι πως μετά από αυτές τις ευχάριστες δραστηριότητες, το σκυλί σου θα κάτσει πιο ήσυχο και (ας ελπίζουμε) θα ξεπεράσει την παρόρμηση να πηδήξει στην κάμερα ένα δευτερόλεπτο πριν τραβήξεις τη φωτογραφία.

m>Κολπάκι: Eάν ο σκύλος σας είναι λαχανιασμένος απ' το παιχνίδι ή το τρέξιμο, φαίνεται σαν να χαμογελά! Ουπς! 

2 - Εκπαίδευσε το σκυλί σου στην κάμερα

άν κρατήσεις ξαφνικά το κινητό σου ή την κάμερα μπροστά στο σκύλο σου, μάντεψε τι θα συμβεί; Θα θέλει να την εξερευνήσει.

Οπότε, αν στόχος σου να βγάζετε τακτικά selfies αγκαλίτσα, άφησέ τον πρώτα να κάνει μια διεξοδική έρευνα, ώστε να ξέρει τι είναι αυτό το πράγμα που κρατάς μπροστά του. Διαφορετικά, αυτό που μπορούμε με σιγουριά να εγγυηθούμε είναι ότι θα τραβήξεις μερικές αξιολάτρευτες, αλλά "άχρηστες", φωτογραφίες με τη μουσούδα του.

3 - Δωροδόκησέ τον

αι, εντάξει, δε λέω, δεν σου αρέσει και πολύ η λέξη δωροδοκία, αλλά στην περίπτωση των selfies οι "δωρολιχουδιές" είναι must.

πειδή λοιπόν είναι αναπόφευκτο το σκυλί σου όχι μόνο να μην ενθουσιάζεται, αλλά να "τα παίρνει στο κρανίο" όση ώρα εσύ προσπαθείς να πετύχεις την πιο ωραία πόζα σου ή όταν προσπαθείς να του φορέσεις ένα αστείο καπέλο, βρες τον τρόπο να διατηρήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του, ώστε οι προσπάθειές σου να στεφθούν με επιτυχία.

Ναι, λοιπόν. Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δωροδοκία του σκύλου με παιχνίδια και λιχουδιές, ώστε όχι μόνο να τον ενδιαφέρει, αλλά στην κυριολεξία να "τρελαίνεται" να ποζάρει μαζί σου. Φαντάσου ότι το Amazon διαθέτει εργαλεία για selfie με κατοικίδια που κρατούν μια σκυλοαπόλαυση πάνω από το τηλέφωνό σου!

4 - Επιστράτευσε έναν φίλο

έβαια, δεν είναι και τόσο εύκολο όσο με τις λιχουδιές να ξεγελάσεις ένα σκυλί. Μερικές φορές μάλιστα, το να κάθονται τα σκυλιά ακίνητα παρουσία τρίτων είναι ακόμα πιο δύσκολο, παραταύτα εμείς ελπίζουμε πως θα τα καταφέρεις.

ν το σκυλί σου λοιπόν δυσκολεύεται να κοιτάξει την κάμερα, και _μεταξύ μας_ δεν μπορεί να καταλάβει τι του ζητάς όταν κρατάς μπροστά του αυτό το "μαραφέτι", ζήτησε από έναν φίλο να σε βοηθήσει.

ε την προσοχή του σκύλου στραμμένη στον φίλο σου, ελπίζουμε ότι θα μπορέσεις να τον "πείσεις" να κοιτάξει προς τη σωστή κατεύθυνση και να τραβήξεις επιτέλους την πολυπόθητη selfie.

5 - Χρησιμοποιησε τη λειτουργία "ριπής"

ρησιμοποίησε τη λειτουργία "ριπής" στο smartphone σου. Ξέρεις... αυτή που μπορείς να τραβήξεις πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα σε στιλ πολυβόλου.

ίναι πραγματικά δοκιμασμένη μέθοδος όταν ο σκύλος δεν είναι υπομονετικός και θέλει να επιστρέψει στο παιχνίδι του.

?υροβόλησε" ανελέητα λοιπόν και στη συνέχεια επίλεξε από τη δέσμη φωτογραφιών την πιο πετυχημένη (ή την πιο διασκεδαστική).

άν το τηλέφωνό σου δεν έχει λειτουργία ριπής, μπορείς να τραβήξεις ένα βίντεο. Από εκεί, επίλεξε το καρέ που σου αρέσει περισσότερο και χρησιμοποίησέ το ως φωτογραφία. 'Ανετα!

6 – Sleep mode

ταν όλα τα άλλα αποτύχουν, αλλά εσύ εξακολουθείς να θέλεις να ανεβάσεις τη selfie με το σκύλο σου, μια καλή λύση είναι η "λειτουργία ύπνου". Γιατί λοιπόν να μην τραβήξεις τη σκυλοselfie σου, την ώρα που ο σκύλος σου κοιμάται;

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι τα μάτια του θα είναι κλειστά, αλλά, έλα τώρα..., ποιος δεν λατρεύει να βλέπει σκυλάκια να κοιμούνται; Και, μεταξύ μας πάλι, ο σκύλος σου μπορεί να είναι πιο χαριτωμένος όταν κοιμάται απ' ό,τι όταν είναι ξύπνιος.

Φρόντισε μόνο να τραβήξεις τη φωτογραφία όσο πιο διακριτικά μπορείς. Τα σκυλιά είναι απίστευτα ευαίσθητα στους ήχους και την κίνηση, οπότε... αν ξυπνήσει το... θηρίο, μάλλον θα περιμένεις να ξανακοιμηθεί μέχρι την επόμενη φωτογραφία.

7 - 'Ωρα γιαααα... selfie stick

strong>Ναι, δεν λέω, κι εγώ δεν συμπαθώ το selfie stick, όταν όμως πρόκειται για selfie με σκύλο, μάλλο αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο εργαλείο, αφού, εκτός κι αν έχεις τα χέρια του Spiderman, το να προσπαθείς να βγάλεις selfie με το σκυλί σου χωρίς να θέλει να γλείψει το τηλέφωνό σου είναι μάλλον απίθανο.

Ας καλωσορίσουμε λοιπόν το selfie stick, που, όσο αντιαισθητικό κι αν είναι, σου επιτρέπει να αλληλεπιδράς με το σκυλί σου, ενώ κρατάς την κάμερα σε απόσταση.

ιλικρινά, το σκυλί σου πιθανότατα δεν θα πάρει χαμπάρι τι προσπαθείς να κάνεις, θα είναι άνετο και χαρούμενο, πράγμα που θα σου δώσει την ευκαιρία να τραβήξεις εκπληκτικές και αυθεντικές φωτογραφίες.

αι, λοιπόν! Το selfie stick του σκύλου στα καλύτερά του!

8 - Αλλαγή πλάνου

άν το selfie stick δεν είναι η "συμπάθειά" σου, αλλά και δεν μπορείς να φέρεις το σκυλί σου σε "ρέγουλα" ώστε να αφήσει ήσυχο το κινητό σου, άλλαξε πλάνο σκηνικού. Τοποθέτησε το τηλέφωνό σου κάπου σταθερά και ρύθμισε το ώστε να τραβήξει φωτογραφία μόνο του, πάρε τον ατίθασο φίλο σου αγκαλιά και ποζάρετε μαζί λες και σας τραβάει φωτογραφία κάποιος φίλος.

εν είναι βέβαια η πιο εγγυημένη μέθοδος επιτυχίας, σίγουρα όμως είναι καλύτερη από αυτές που ο κύριος ατίθασος καταστρέφει με την περιέργειά του να μυρίσει το τηλέφωνό σου.

9 - Ρετουσάρισμα ανάλογα με τις ανάγκες

πιτέλους! 'Επεισες το σκύλο σου να πάρει μια αξιολάτρευτη πόζα και τράβηξες την πολυπόθητη selfie. Δόξα τω Θεώ, ησυχάσαμε!

ι γίνεται όμως αν η φωτογραφία δεν είναι τόσο χαριτωμένη όσο νόμιζες ότι θα ήταν; Τι γίνεται αν ο φωτισμός είναι κακός ή, αυτό κι αν είναι καταστροφή, το σκυλάκι σου κατάστρεψε το μακιγιάζ σου;

ίγουρα ξέρεις πως συμβαίνουν και τέτοια και χειρότερα στις selfies σου, και σίγουρα ξέρεις πως υπάρχει θεραπεία και για αυτό.

Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σου έχει σκούρο τρίχωμα, μερικές φορές τα smartphone δεν μπορούν να αποτυπώσουν την έντονη χρωματική αντίθεση.

' αυτή την περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία από τις δωρεάν εφαρμογές που σου προσφέρουν επιλογές επεξεργασίας και λειτουργίες βελτίτωσης, για να φωτίσεις την εικόνα,  ώστε να φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του σκύλου σου:

Αυτό ήταν όλο! Κάνε download τη φωτογραφία σας και δημοσίευσέ την στο κοινό σου για θαυμάσει το απίθανο γούνινο φιλαράκι σου!

10 - Αγάπησε τις ατέλειες

ερικές φορές οι «καταστροφικές» λήψεις καταλήγουν στις καλύτερες φωτογραφίες. Μην το ξεχνάς αυτό.

'Αλλωστε, όσοι έχουμε σκύλο ξέρουμε πως η ουσία δεν είναι η κατάλληλη πόζα και η εντυπωσιακή φωτογραφία. Αγκαλιάστε λοιπόν το φιλαράκια σας και αφήστε το να εκδηλωθεί όπως του αρέσει. Μπορεί η φωτογραφία να έχει το μαύρο της το χάλι, μπορεί το μακιγιάζ σας να είναι για κλάματα από τα σάλια του, όμως θα έχετε καταφέρει να αποτυπώσετε μια γνήσια στιγμή αγάπης. Κι αυτό είναι σίγουρα πιο σημαντικό από μια φωτογραφία με εκατοντάδες likes.

Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο χαρακτηρισμός πως ο σκύλος είναι ο «καλύτερος φίλος του άνδρα ή της γυναίκας ». Αυτό είναι σίγουρο.

style="text-align: left;">facetuneapp.com

m>Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.

m>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr

m>και στο smartec.gr , αλλά και στο facebook, το twitter και το instagram.

[caption id="attachment_3974" align="alignnone" width="537"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]