Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε χιλιάδες παράνομα αναβολικά σε αθλητές, γυμναστές, φαρμακεία και γυμναστήρια ενώ κατασχέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες χάπια και 124.000 ευρώ!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

align="justify">Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία δραστηριοποιούνταν στη συσκευασία, διακίνηση και διάθεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

align="justify">Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

align="justify">Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017, δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση σκευασμάτων, που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

align="justify">Τα μέλη της οργάνωσης ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi):

  • iv align="justify">χρησιμοποιούσαν διάφορους χώρους ως αποθήκες των σκευασμάτων,