Μια μεγαλοπρεπέστατη «κωλοτούμπα» έκαναν κατά την απολογία τους οι πέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ότι είναι αυτοί οι οποίοι ανέβασαν το κατάπτυστο πανό «Αδέρφια Κρατάτε Γερά» στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ματς με την Μίντιλαντ.

Το συγκεκριμένο πανό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν μία υποστήριξη προς τους δώδεκα υπόδικους για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού.

Αυτοί οι πέντε είχαν ταυτοποιηθεί από την αστυνομική έρευνα, μέσω του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, για την ανάρτηση του και ακολούθως κλήθηκαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας να καταθέσουν με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιοι φαίνεται να απολογήθηκαν πως το συγκεκριμένο πανό δεν είχε ως αποδέκτες τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του φοιτητή, αρνούμενοι ότι τέλεσαν το αδίκημα της παρότρυνσης σε πράξεις βίας (με τον Αθλητικό Νόμο), το οποίο ερευνάται από την Εισαγγελική Αρχή.

Μετά της εξηγήσεις που έδωσαν στην αστυνομία, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για την ποινική τους μεταχείριση και για την παραπομπή τους σε δίκη.