Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελευθεριάνο, κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες, η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια και αναμένεται η έκδοση του σχετικού εντάλματος σύλληψης.

2>Η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

ι ραγδαίες αυτές εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη η οποία βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τον Ιανουάριο του 2022 και η οποία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.

Ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας.

2>Η κεταμίνη δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο

ύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Επίσης, η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

2>Πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας της Ρούλας Πισπιρίγκου

ύμφωνα με πληροφορίες, η ΜΚΟ «Κλίμακα» επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ και ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.