Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος με τις αναλύσεις του έχει φωτίσει πολλά «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, με το βάρος των λόγων του είπε ότι και για το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε το 2019 υπάρχει επιβεβαιωμένος τρόπος θανάτου.

«Η υπόθεση είναι πολύ καλά δεμένη», τόνισε ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας και συμπλήρωσε ότι «Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα».

Όπως είπε ο κ. Λέων η 33χρονη περιέγραψε μέσα από τις συνεντεύξεις της και τα όσα έλεγε στους γιατρούς την κάθε στιγμή του θανάτου των παιδιών. Οι περιγραφές της διαφοροποιούνται κάπως στην Τζωρτζίνα, καθώς ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Λέων τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Προσέθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», τόνισε και συμπλήρωσε πως και για το πρώτο παιδί που πέθανε, τη Μαλένα, αν και οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι, υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.

2>Λέων: Να ερευνηθεί η συμμετοχή και του άλλου ατόμου που ήταν παρών στο θάνατο της Ίριδας

ιδικά για τη μικρή Ίριδα, ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί και το άλλο άτομο που ήταν μαζί με τη Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα του θανάτου του παιδιού, το οποίο άτομο σύμφωνα με όσα έχει πει η ίδια, ήταν η αδελφή της, Δήμητρα.

Σημαντικό στοιχείο για τον κ. Λέων, αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν και στο μωρό και στην 3,5 ετών Μαλένα και εξήγησε ότι αφού βρέθηκα αίμα πάνω στο πανάκι, σημαίνει ότι αυτό ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας.

Στο τέλος, τόνισε ότι επιπλέον στοχεία τόσο για την Τζωρτζίνα όσο και για τα άλλα δύο παιδιά αναμένονται να αποκαλυφθούν.

frame title="YouTube video player" src="https://www.youtube.com/embed/R82rsujUebc" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">