Οι εξελίξεις στην υπόθεση τους θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα «τρέχουν» πλέον με μεγάλες ταχύτητες και μετά την χθεσινή κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, στην οποία αναφέρει ότι η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η μητέρα της και ο πατριός της ήταν στο σπίτι της οικογένειας όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, θα κληθούν όλοι στην ανακρίτρια για κατάθεση.

2>Ξανά στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης

Μάνος Δασκαλάκης θα είναι ο πρώτος που θα κληθεί να καταθέσει για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί και πάλι σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με την κατάθεσή του να αναμένεται να διαρκέσει για πολλές ώρες.

Θα του τεθούν ερωτήσεις τόσο για τη σχέση του με τη σύζυγό του όσο και για τα επεισόδια που είχε το παιδί στα οποία ήταν παρών. Σύμφωνα και με τις χθεσινές του δηλώσεις, αναμένεται να σταθεί απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του και υπέρ της κατηγορίας που την βαραίνει.

2>«Πάγος» η Ρούλα Πισπιρίγκου στη φυλακή

ς ψυχρή, «πάγος» περιγράφεται η Ρούλα Πισπιρίγκου από εργαζόμενους των φυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Η ανακρίτρια ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου για να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων και τον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης.

Στο μεταξύ, η σπιτονοικοκυρά της Ρούλας Πισπιρίγκου αποτελεί ένα από τα πλέον αινιγματικά πρόσωπα της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη, καθώς η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ενδέχεται να εμπλέκεται και στον θάνατο της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα.

«Δεν έχει εξάρσεις, δεν λύγισε, ούτε έβαλε τα κλάματα. Ούτε βεβαίως χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο από συντριβή» λένε οι εργαζόμενοι των φυλακών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

«Δείχνει να είναι χαμένη σε έναν παράλληλο κόσμο που έχει φτιάξει η ίδια, σαν μια άμυνα που έχει χτίσει για τον εαυτό της. Ένα κάστρο με την ίδια να αποκρούει κάθε κατηγορία και να φαντασιώνεται έναν κόσμο όπου κάποιοι άλλοι έκαναν κακό στα παιδιά της, χωρίς τη δική της συμμετοχή» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της, αύριο Παρασκευή στο δικαστικό συμβούλιο θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα η κατηγορουμένη θα ζητήσει να βγει από τη φυλακή έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα καθώς υποστηρίζει πως υπάρχουν κενά, όσον αφορά στη χορήγηση της κεταμίνης και στο ποιος την έδωσε στη Τζωρτζίνα και μάλιστα θα υποστηρίξει πως αν σε περίπτωση αυτά τα κενά συμπληρωθούν και δεν τη δικαιώσουν, θα επιστρέψει στη φυλακή.

Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της, εκφράζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

«Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ο δικηγορος του έχει αναφέρει ότι ο ισχυρισμός της αμελούς ιατρικής συμπεριφοράς από την πλευρά της κατηγορούμενης πάσχει λογικής.

Ο Μάνος Δασκαλάκης προσπαθεί ως φαίνεται να βγάλει εκτός τον εαυτό του από την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος αρκέστηκε στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που δεν παρουσίαζαν την ύπαρξη εγκληματικής ενέργειας. Όπως έχει αναφέρει: «Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα».

Σε όπλα αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει απαντήσει, τουλάχιστον προς το παρόν. Αντιθέτως, έχει κρατήσει αρνητική στάση σε κάθε ερώτηση της δικαστικής λειτουργού, γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή του Μάνου Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα, κατά την πολύωρη απολογία της δεν άφησε καμία αιχμή σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ήταν ένα πατέρας που αγαπούσε τα παιδιά του.

 

iv class="wrap-video-container">