Φαίνεται ότι η απόφαση να ξεθαφτεί το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, για το οποίο ακούγαμε από την οικογένεια Πισπιρίγκου ότι «δεν θα βρεθεί τίποτα», είναι το τελευταίο «καρφί στο φέρετρο» για την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κι αυτό διότι στο τάμπλετ της 9χρονης βρέθηκαν ειδοποιήσεις αλλά και προτεινόμενες διαφημίσεις της Google σχετικές με ναρκωτικές ουσίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η κεταμίνη.

Για όσους γνωρίζουν, αυτό σημαίνει ότι από το συγκεκριμένο τάμπλετ είχαν γίνει σχετικές αναζητήσεις, πριν τον θάνατο του παιδιού και η Google, μέσω του αλγόριθμού της, προβάλει μετά τις σχετικές διαφημίσεις.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική στις προσπάθειες να βρεθεί η διαδρομή της ουσίας που είναι απαραίτητη για να "δέσει" η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η κεταμίνη ήταν η θανατηφόρα ουσία που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

2>Κεταμίνη και στα ούρα της Τζωρτζίνας

ην ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς λίγο νωρίτερα η εκπομπή "Live News” έκανε λόγο για ένα ακόμα συγκλονιστικό ιατροδικαστικό εύρημα που επιβεβαιώνει ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στην 9χρονη πολύ νωρίτερα από τη χρονική στιγμή, κατά την οποία υποστηρίζει η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα από τον θάνατο της μικρής και είχε, μάλιστα, προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό της Τζωρτζίνας και να εμφανίζεται, εκτός από το αίμα, και στα ούρα της, με τη μορφή της nor-κεταμίνης, μέχρι που, τελικά, έφτασε να σκοτώσει το παιδί.

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης εξήγησε, μέσω της εκπομπής του Mega, πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

​​​​Όσο για την ουσία ροκουρόνιο, που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα κατά την ανάνηψή της αλλά δεν ανιχνεύτηκε στις εξετάσεις, η εκπομπή ανέφερε ότι αυτό συνέβη γιατί το παιδί ήταν ήδη νεκρό κι έτσι ο οργανισμός του δεν ήταν σε θέση να τη μεταβολίσει, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη με την κεταμίνη.

"Είμαι νοσηλεύτρια στο Παίδων. Μας κάλεσαν για ανακοπή. Πήραμε τα βαλιτσάκια και πήγαμε να βοηθήσουμε το κοριτσάκι. Όταν μπήκαμε μέσα, το παιδί δεν είχε σφυγμό. Εγώ χορήγησα αδρεναλίνη και ροκουρόνιο για την διασωλήνωση" λέει μια από της νοσηλεύτριες.

"Χορηγούσα ενδοφλεβίως αδρεναλίνη κάθε πέντε λεπτά, σύμφωνα με τις εντολές του εντατικολόγου. Η προσπάθεια διήρκησε 60 λεπτά. Είχε ενημερωθεί ο γιατρός ότι στην πρώτη ανάνηψη που χρειάστηκε το κορίτσι, είχε διαρκέσει 55 λεπτά. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε" ανέφερε μια δεύτερη νοσηλεύτρια.

"Δεν πιστεύω ότι μετά από επτά μήνες μπορεί να ανιχνευτεί η κεταμίνη στα ούρα -και δη, στην ποσότητα που ανιχνεύτηκε. Το δείγμα που έγινε η ανάλυση ήταν στο αίμα και προκύπτει ότι η χορήγηση ήταν οξεία, δηλαδή δόθηκε το χρονικό διάστημα πριν πεθάνει το παιδί" σημείωσε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Τόνισε δε πως η κεταμίνη δεν υπάρχει στα φαρμακευτικά πρωτόκολλα ανάνηψης, οπότε η συγκεκριμένη ουσία δεν υπήρχε στον χώρο για να δοθεί έστω κι από λάθος στην 9χρονη από γιατρούς ή νοσηλευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ