Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, λέει ο σοφός λαός. Για όσους θεωρούν τον εαυτό τους dog person, είναι κάτι παρακάνω: Οικογένειά τους.

Τα σκυλιά είναι καλή παρέα, ζεστή συντροφιά και σου προσφέρουν όμορφες στιγμές στο σπίτι αλλά και έξω.

Μάλιστα, έχουν τον τρόπο τους να δείχνουν τα συναισθήματά τους, τα καλά και τα κακά. Ξέρουμε ήδη ότι όταν κουνούν την ουρά τους είναι χαρούμενα ενώ όταν την κρύβουν, έχουν άγχος.

Υπάρχουν όμως πολλά σημάδια που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν! Για παράδειγμα, πολλές φορές οι σκύλοι ακουμπούν τις πατούσες τους πάνω μας.

Αν νόμιζες ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι, κάνεις λάθος καθώς όπως φαίνεται είναι πολύ θετικό σημάδι.

Η Rebecca Forrest, εκπαιδεύτρια σκύλων στο «The Dog Clinic» έγραψε ότι η κίνηση που κάνουν οι σκύλοι να σε αγγίξουν με την πατούσα τους είναι σημάδι στοργής και μεταφράζεται σε μια φράση: «Σ’ αγαπώ».

Ακόμη, μπορεί να σε ευχαριστεί για το χάιδεμα που έχει λάβει και θέλει να σου δείξει ότι το τρυφερό συναίσθημα είναι αμοιβαίο.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις καλά όπως η οξυτοκίνη απελευθερώνονται τόσο στον άνθρωπό όσο και στον σκύλο, κατά τη διάρκεια του χαϊδέματος. Με το να βάζει την πατούσα του πάνω σου όταν το χαϊδεύεις, κρατά την επαφή και δίνει την στοργή πίσω», αναφέρει η ειδικός.

Ακόμη, μπορεί να ψάχνει την προσοχή σου για κάτι που του συμβαίνει και τον απασχολεί. Τέλος, συμβουλεύει να μην ταΐζεις τον σκύλο σου κάθε φορά που το κάνει αυτό ώστε να μην έχει θέματα υγείας.