Στην έρευνα που έκανε η ομάδα του ελληνικής καταγωγής πνευμονολόγου και εντατικολόγου Κρίστιαν Καραγιαννίδη αναφέρεται το περιοδικό Spiegel και γράφει: «Η ερευνητική ομάδα αξιολόγησε τα στοιχεία 10.000 ενηλίκων που διαγνώσθηκαν με Covid 19 σε κάποιο νοσοκομείο της Γερμανίας.

Η ομάδα του Κρίστιαν Καραγιαννίδη από τα νοσοκομεία της Κολωνίας δημοσιεύει τα αποτελέσματα στο εξειδικευμένο περιοδικό«The Lancet Respiratory Medicine». Οι πληροφορίες προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα AOK, όπου υπάγεται το ένα τρίτο των ασφαλισμένων στη Γερμανία. Οι ασθενείς νοσηλεύθηκαν σε 920 διαφορετικά νοσοκομεία στη Γερμανία».

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα στοιχεία η έρευνα πιστοποιεί ότι «η μέση ηλικία των νοσηλευομένων ήταν τα 72 έτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι νοσηλεύθηκαν μόνο ηλικιωμένοι. Το 29% των ασθενών ήταν μεταξύ 18 και 59 ετών… Η πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύονταν με Covid 19 είχαν ένα ή περισσότερα υποκείμενα νοσήματα. Συνηθέστερα είχαν υπέρταση (56%) και ακολουθούν διαβήτης (28%), αρρυθμίες (27%)… Κατά μέσο όρο οι ασθενείς παρέμειναν δυο εβδομάδες στο νοσοκομείο. Όποιος χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη 25 ημέρες και οι 13,5 ήταν με μηχανική υποστήριξη».

Το δημοσίευμα συνεχίζει με διάφορα άλλα στατιστικά και καταλήγει: «Γενικά τα συμπεράσματα από τα νούμερα επιβεβαιώνουν άλλες μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν το ρόλο των υποκείμενων νοσημάτων και την υψηλή θνησιμότητα στους ασθενείς που έπρεπε να έχουν μηχανική υποστήριξη. Η νέα έρευνα όμως καταδεικνύει άλλη μια φορά πως ο Covid19 απειλεί θανάσιμα και νέους ανθρώπους».