Το σίσα χαρακτηρίζεται ως η "κόκα των φτωχών" περιέχει πολύ επικίνδυνες διεγερτικές ουσίες που μπορούν να σε κρατήσουν άγρυπνο έως και 24 ώρες.

Η τιμή του δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ, ωστόσο, είναι εξαιρετικά τοξικό και προκαλεί τόσο πολλαπλάσιο εθισμό από τα συνήθη ναρκωτικά όσο και καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό των χρηστών.

Κύριο συστατικό του σίσα είναι η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, η οποία αναμειγνύεται με άλλες φθηνές και άκρως τοξικές ουσίες, όπως το υγρό μπαταρίας, η άμμος για γάτες, τα σπίρτα, η χλωρίνη, μεταξύ άλλων.

Οι παρενέργειες για το χρήστη είναι πολύ σοβαρές, αφού λίγοι μόνο μήνες χρήσης του σίσα, ισοδυναμούν με χρόνια χρήση άλλων ναρκωτικών.

ίναι 10 φορές πιο δυνατό από την ηρωίνη

Δυστυχώς έφηβοι 14 και 15 ετών κάνουν χρήση αυτού του πολύ εθιστικού ναρκωτικού το οποίο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες.

λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Το σίσα πιθανοτατα προέρχεται απο τις αραβικές χώρες και πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα

ύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, το 2017 στην Ελλάδα καταγράφηκαν 14.462 περιπτώσεις βαριά τοξικοεξαρτημένων από οπιούχα.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΙΣΑ

ο σίσα περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

εν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

? τελευταία χρόνια βλέπουμε στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα την εμφάνιση μεγάλου αριθμού συνθετικών ουσιών, είναι περίπου 30 με 40 νέες ουσίες το χρόνο και έχουμε συσσωρεύσει περίπου 200 ουσίες κυρίως με μεθαμφεταμίνη. Είναι ουσίες διεγερτικές που παράγονται από νόμιμες πρώτες ύλες σε υποτυπώδη εργαστήρια με ελάχιστες χημικές γνώσεις, επομένως είναι φθηνές και έρχονται να υποκαταστήσουν την κοκαΐνη και την ηρωίνη.

Το σίσα είναι η πρώτη ουσία που από την Ελλάδα εξαπλώθηκε στον ευρωπαϊκό χώρο.

ο σίσα κυρίως καπνίζεται αλλά έχουμε και αναφορές για την ενέσιμη χρήση της. Άτομα που έχουν κάνει χρήση του νέου ναρκωτικού αναφέρουν πως είναι 10 φορές πιο ισχυρό σε αποτέλεσμα από τη ηρωίνη. Είναι μια ουσία αρκετά διαδεδομένη στις πιάτσες γιατί είναι και πολύ φτηνή. Και δυστυχώς το σίσα σχετίζεται με την έξαρση του ιού HIV που έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

[embed]https://youtu.be/-htTW2YS7qc[/embed]