Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 55χρονος καθ'ομολογία δράστης της γυναικοκτονίας στην Καβάλα με θύμα τη 43χρονη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της, κρίθηκε προφυλακιστέας.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ ο ίδιος μέσω της συνηγόρου του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της γυναίκας.

Πολύωρη η κατάθεση του 55χρονου

Στην κατάθεσή του η οποία κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, ισχυρίστηκε πως δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα, αλλά το έκανε από ερωτικό πάθος γιατί δεν ήθελε να χωρίσει από τη σύζυγό του.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια της άτυχης γυναίκας μέσω δικηγόρου.

Διαβάστε επίσης

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Ο 55χρονος ασκούσε βία» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Αΐντας (βίντεο)

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Την σκότωσα, γιατί φοβόμουν ότι δεν θα με άφηνε να βλέπω τα παιδιά»

Τί θα γίνει με την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών τους

Επίσης, από την οικογένεια κατατέθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να αφαιρεθεί από τον 55χρονο δράστη η επιμέλεια των δυο ανήλικων παιδιών του, ηλικίας δέκα και έξι ετών, και να δοθεί στον αδελφό της 43χρονης γυναίκας που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, προκειμένου αυτός και η σύζυγός του να αναλάβουν την ανατροφή τους.

Το ιστορικό της φρικτής γυναικοκτονίας

Το απόγευμα της Πέμπτης (5/5), ο 55χρονος στραγγάλισε τη 43χρονη φαρμακοποιό σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο του.

«Έκανα κακό στη γυναίκα μου», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στο τηλέφωνο στους αστυνομικούς ο 50χρονος συζυγοκτόνος, ομολογώντας το έγκλημά του που διαπράχθηκε μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε η άτυχη γυναίκα.

Όπως έγινε γνωστό, ο τελευταίο διάστημα το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα και, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τους, είχαν δρομολογήσει τις διαδικασίες διαζυγίου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έχει κάνει λόγο για «προμελετημένο, στυγνό και αποτρόπαιο έγκλημα», δηλώνοντας ότι η υπάλληλος της φαρμακοποιού την είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διέτρεχε από τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο σύζυγό της, ενώ ανέφερε ότι υπήρχαν καταγγελίες προηγούμενων συντρόφων του για κακοποιητική συμπεριφορά. Μάλιστα, αμφισβήτησε και αν ο δράστης όντως προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του μετά το έγκλημα.