«Όσοι νόσησαν μετά την τρίτη δόση δε χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη δόση», δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση συνιστάται για τους υγειονομικούς, τους ανοσοκατασταλμένους και τους έχοντες χρόνια προβλήματα υγείας.

«Πρέπει να ξέρουν εκείνοι που εμβολιάστηκαν με τις δύο δόσεις ότι δεν είναι πια προφυλαγμένοι. Εκείνοι που έκαναν τρίτη δόση είναι προφυλαγμένοι σε ποσοστό 50%, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί νοσήσουν κιόλας είναι σαν να έχουν κάνει τέταρτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.  

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για εμβολιασμό με την τέταρτη δόση mRNA εμβολίου και της ηλικιακής ομάδας 30 – 59 ετών που ξεκινά στις 27 Ιουνίου, υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων.

Ωστόσο, η καθηγήτρια παθολογίας του ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι η ίδια θα το συνιστούσε σε όλους όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου όπως οι καρδιοπαθείς.

 
Για τα νέα υποστελέχη της Όμικρον, είπε πως  «αυτή την στιγμή επικρατούν τα στελέχη Β.4 και Β.5, τα οποία μεταδίδονται 50% γρηγορότερα από τα υπόλοιπα στελέχη», προσθέτοντας ότι είναι λιγότερο επικίνδυνα.

Τέλος, σημείωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη είναι ότι υπάρχει μια γενικότερη χαλάρωση, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτυπώνεται στην κατάργηση της μάσκας.