Φυσικά, όλοι γνωρίζετε τι επιτρέπεται να τρώει ο σκύλος μας και τι όχι.

ι' αυτό άλλωστε και στο διατροφολόγιό του σνακς, σοκολάτες, σάλτες κ.λπ. δεν υπάρχουν.

Σκεφτήκατε όμως ποτέ να δώσετε στον αγαπημένο σας φίλο κάτι άλλο, εκτός από νερό, να πιεί;

.έτσι... για να περιπλανηθεί λίγο στον κόσμο των γεύσεων ή επειδή νομίζετε ότι είναι πιο θρεπτικό και θα του κάνει καλό;

Για να δούμε λίγο τι επιτρέπεται και τι όχι... Χωρίς να ξεχνάμε ποτέ πως, αν νοιαζόμαστε για την καλή υγεία του, το μπολάκι του πρέπει πάντα να είναι καθαρό και το νερό να αλλάζεται συχνά.

Μπορούν τα σκυλιά να πίνουν γάλα;

αλό είναι να το αποφεύγεται. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν ενδείκνυνται για τη διατροφή τους, αφού τα περισσότερα σκυλιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και μπορεί να τους προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, εμετό ή διάρροια. Το γάλα σόγιας βέβαια δεν τους δημιουργεί κανένα πρόβλημα, όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει το μητρικό ή αυτό που σας υπέδειξε ο γιατρός για το κουτάβι σας.

Μπορούν τα σκυλιά να πίνουν τσάι;

χι. Τα σκυλιά δεν πρέπει να πίνουν τσάι. Το τσάι όπως και ο καφές περιέχει καφεΐνη. Σε μικρή ποσότητα μπορεί απλά να δημιουργήσει υπερδιέγερση,  όταν όμως η ποσότητα υπερβεί τα πέντε φλιτζάνια ο κίνδυνος για τη ζωή του σκύλου σας είναι μεγάλος. Τώρα, αν θέλετε σώνει και ντε να πίνεται το καφεδάκι σας συντροφία με το σκύλο σας υπάρχουν φυτικά τσάγια σχεδιασμέν ειδικά για σκύλους χωρίς καφεΐνη. Μήπως όμως είστε λίγο υπερβολικοί;

Μπορούν τα σκυλιά να πίνουν ζωμό;

strong>Φυσικά. Μπορούν να πίνουν με ασφάλεια κοτόσουπες ή κρεατόσουπες, αρκεί να υπάρχει πάντα δίπλα τους ένα μπολάκι με φρέσκο δροσερό νερό. Κι αυτό επειδή πολλά σκυλιά, παρασύρονται από τη νοστιμιά των ζωμών και υπερβάλουν σε ποσότητα, με αποτέλεσμα να βαρυστομαχιάζουν. Φροντίστε επίσης να φτιάχνετε τη σούπα μόνοι σας, γιατί οι σούπες του εμπορίου περιέχουν πολύ νάτριο και διάφορα μπαχαρικά που δεν ενδείκνυνται για το σκύλο σας.

Μπορούν τα σκυλιά να πίνουν χυμό καρότου;

υσικά και μπορούν τα σκυλιά μπορούν να πιουν χυμό καρότου! Τα καρότα είναι super food για τα σκυλιά, γιατί περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και κάλιο που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διατροφή τους. Μπορείτε λοιπόν άφοβα να τα εντάξετε στη διατροφή του είτε υπό μορφή χυμού είτε ολόκληρα σαν σνακ ανάμεσα στα γεύματα.

Μπορούν τα σκυλιά να πίνουν χυμό φρούτων;

αι, αλλά με επιφύλαξη. Τα σκυλιά μπορούν να πίνουν τους περισσότερους χυμούς φρούτων με ασφάλεια, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες και όχι καθημερινά. Δώστε του λοιπόν να δοκιμάσει, αφού επιμένετε, αλλά μην το παρακάνετε. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγετε χυμό σταφύλι, επειδή περιέχει πολλά σάκχαρα, και συσκευασμένους χυμούς γιατί εκτός από σάκχαρα περιέχουν και συντηρητικά.

ναφορικά δε με τα ενεργειακά ποτά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το συζητήσουμε. Απαγορεύονται αυστηρώς!

Μπορούν τα σκυλιά να πίνουν νερό καρύδας;

αι, τα σκυλιά μπορούν να πιουν νερό καρύδας! Το νερό καρύδας όχι μόνο μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια από το σκύλο σας, αλλά έχει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία του, αφού περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ηλεκτρολύτες. Το νερό καρύδας έχει αποδειχτεί ότι οφελεί το δέρμα και το τρίχωμα και καθαρίζει την αναπνοή. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι βοηθά και στην αρθρίτιδα.

ώστε το λοιπόν άφοβα στο σκύλο σας, αλλά καλύτερα να αποφύγετε τα προϊόντα του εμπορίου.

Μπορούν τα σκυλιά να πίνουν αλκοόλ;

strong>Εντάξει, παιδιά, το παρατραβήξαμε. Γιατί αν έχετε σκοπό να δώσετε στο σκύλο σας κάνα ουισκάκι, δώστε του και κάνα ξηροκάρπι και μοιραστείτε μαζί του τα τσιγάρα σας.

ια σκεφτείτε λοιπόν μήπως είναι καλύτερα λοιπόν να δώσετε το σκύλο σας για υιοθεσία και να ησυχάσετε κι εσείς κι αυτός;