Eρευνητές, με επικεφαλής τη Σουγιάνγκ Γιάο του Τμήματος Ιατρικής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που πάσχουν από κάποια διαταραχή πρόσληψης τροφής, όπως η ψυχογενής βουλιμία ή η νευρική ανορεξία, εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα να κλέψουν οποιδήποτε αντικείμενο ή να υποπέσουν σε άλλη παρανομία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά την οποία μελετήθηκαν οι συμπεριφορές περισσότερων από 960.000 γυναικών, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό για θέματα διαταραχών πρόσληψης τροφής "International Journal of Eating Disorders".

Σύμφωνα με τη μελέτη, διαπιστώθηκε αυξημένη συχνότητα κλοπών και άλλων παράνομων πράξεων σε γυναίκες που έπασχαν από διατροφικές διαταραχές, συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά κλοπών και άλλων παρανομιών διαπιστώθηκε πως ήταν 12% και 7% αντίστοιχως σε γυναίκες με ψυχογενή ανορεξία, και 18% και 13% σε γυναίκες με ψυχογενή βουλιμία, έναντι 5% και 6% αντίστοιχα για γυναίκες χωρίς διαταραχές πρόσληψης τροφής.