Τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ακολούθησε ο βουλευτής Α' Αθήνας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφορικά με την πισώπλατη επίθεση στελέχους του ΚΚΕ προς αστυνομικό, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες κατά τη διάρκεια πορείας του ΚΚΕ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του προς τον κ. Τσιάρα ο κ. Μπογδάνος: «Την 5η Οκτωβρίου 2019, ενώπιον όλης της Ελλάδος, καθώς η πράξη του απαθανατίστηκε πολλαπλώς από τον φωτογραφικό φακό, το στέλεχος του ΚΚΕ, ονόματι Βασίλειος Πύρρος, και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση επιτέθηκε με αγριότητα ασκώντας επικίνδυνη φυσική βία σε άνδρα της ΕΛ.ΑΣ.

«Τα στοιχεία του συγκεκριμένου στελέχους που πήρε μέρος σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας επώνυμα, με τα χαρακτηριστικά του ακάλυπτα, και με την κομματική/πολιτική του ιδιότητα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την 7η Οκτωβρίου 2019, οπότε και είχε παρέλθει η ισχύς του αυτοφώρου. Εντούτοις, καμία ενέργεια δεν έλαβε χώρα από την πλευρά της Ελληνικής Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, ώστε ο εν λόγω δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό να λογοδοτήσει για την -προφανώς παράνομη και απειλητική για την υγεία και την ακεραιότητα εν υπηρεσία άνδρα της ΕΛ.ΑΣ- πράξη του»