Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.


Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά και η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις δυνατότητες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης.

Από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαμογελούν και συνομιλούν σε ήρεμο κλίμα.

«Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, άρα έχουμε νέα ομάδα στο υπουργικό συμβούλιο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει: «Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη μιλήσει και ξεκίνησαν μια καλή επαφή».

Κατά την έναρξη της συζήτησης στην αίθουσα μπήκε ο Ιμπραχίμ Καλίν, πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών, ο οποίος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να του ανταποδίδει τις ευχές.

Σημειώνεται πως στόχος της Ελλάδας είναι να διατηρηθεί το καλό κλίμα και η δυναμική που έχει διαμορφωθεί μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία μέχρι και σήμερα, ώστε να αποφευχθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.