Ο γνωστός αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός της Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τσίγγος, ανακοίνωσε μέσω facebook ότι στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιος με την «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Ο κ. Τσίγγος προέρχεται από τον χώρο του πατριωτικού κέντρου, και μετά από μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα στο εξωτερικό, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Αλέξανδρος Τσίγγος:

«Καλημέρα Φίλες και φίλοι μου, και καλή Κυριακή!

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι σε αυτές τις σκοτεινές εποχές, σκοτεινές για τη Δημοκρατία, σκοτεινές για την ανθρωπιά, σκοτεινές για την ανθρωπότητα, σκοτεινές για τις πατρίδες, σκοτεινές για την ίδια την φύση και την ουσία του ανθρώπου, σκοτεινές για τα πολιτικά και συνταγματικά δικαιώματα, αποφάσισα μετά από την πρόσκληση του Προέδρου της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, να δεχθώ την τιμή που μου έκανε και να συνταχθώ μαζί του σε έναν αγώνα που θεωρώ ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Νοιώθω την ανάγκη λοιπόν να διευκρινίσω ότι δε βλέπω κανέναν από εσάς σαν ψηφοφόρο και την λεπτή ισορροπία που διαπερνά την σχέση μας, ότι δε θέλω να την διαταράξω.

Σέβομαι πάντα τις αιτιάσεις και τα πιστεύω των άλλων και σας είναι γνωστό αυτό, ειδικά όταν υπάρχει διαφωνία.

Πάντα θέση μου ήταν ότι η φιλία στηρίζεται στα συναισθήματα και τις ποιότητες των ανθρώπων και όχι στον πολιτικό η ιδεολογικό τους προσανατολισμό.

Με αρκετούς από εσάς σε αυτά τα δύο τρομερά χρόνια αποκτήσαμε ιδιαίτερη σχέση διαλόγου, επικοινωνίας και συμφωνίας. Η πρόθεση μου και ο προσανατολισμός μου είναι όλα αυτά να πλουτίσουν την Πατριωτική Ένωση και να την μετασχηματίσουν σε ένα οργανικό εργαλείο, σε ένα μορφωτικό υποκείμενο που αντανακλά και μεταδίδει όλα αυτά που αποτελούν τον κοινό μας τόπο για μια άλλη Ελλάδα και έναν διαφορετικό Έλληνα.

Τις θέσεις μου τις γνωρίζετε. Αυτές και εγώ παραμένουμε ίδιοι και σταθεροί χωρίς εκπτώσεις».