Στον Λευκό Οίκο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συναντήθηκε με τον αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.


«Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ», έγραψε στην ανάρτησή του ο Τζο Μπάιντεν και ανάρτησε μια φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, Τζιλ Μπάιντεν, με το ζεύγος Μητσοτάκη από τη χθεσινή βραδιά.

Η ελληνική γραβάτα του Μπάιντεν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο φορούσε γραβάτα με την ελληνική σημαία. Αυτό, σχολιάστηκε φυσικά τόσο από τα ελληνικά όσο και τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τη γραβάτα είχε κάνει δώρο το 2017 στον τότε πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Η ανταλλαγή. «Do you trade your tie with mine?» μου είχε πει ο @POTUS. Χάρηκα που τη φύλαξε για να βρει τη κατάλληλη ευκαιρία. Να προσθέσω ότι η γραβάτα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ του οίκου PAGONI», έγραψε στο Twitter o Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τη γραβάτα που φόρεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος»
Ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό αστειεύτηκε για το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος» από την εποχή που ήταν βουλευτής και εξήγησε γιατί του το είχαν προσάψει. Όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ήταν βουλευτής στο Ντέλαγουερ έπαιρνε το 92% των ψήφων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και για αυτό τον αποκαλούσαν «Μπαϊντενόπουλο».

Από την πλευρά του ο Κυριακός Μητσοτάκης αστειευόμενος ανέφερε ότι θα μπορούσαν να τον λένε και «Μπαϊντενάκη» κάνοντας την σύνδεση με την δική του καταγωγή από την Κρήτη.