Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο τραγικός πατέρας της 19χρονης Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα.

«Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για τους δράστες

Το δικαστήριο με την απόφασή του έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και σε 15ετη κάθειρξη ο καθένας για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας και τη δολοφονία της.

Αυτή την ώρα αγορεύει η υπεράσπιση και ζητεί την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

«Δεν φταίω» λέει ο Έλληνας - Ζήτησε συγγνώμη ο Αλβανός

Κατά τη τελευταία συνεδρίαση, η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ρωτήσει τους δυο νεαρούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, αν θέλουν να προσθέσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

«Κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω», είπε ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία είπε: «όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».