Σε πλήρες «βέρτικο» βρίσκονται οι διάφοροι τούρκοι «αναλυτές», ακόμα και πρωήν ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, οι οποίοι από τη μία δηλώνουν ότι δεκάδες ελληνικά νησιά «ανήκουν στην Τουρκία» αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει στρατιωτική υπεροχή...!

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ μιλώντας σε τουρκικό δίκτυο τόνισε πως η Ελλάδα με τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra θα έχει την υπεροχή στο Αιγαίο. Όπως είπε, η Ελλάδα με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα έχει μεγάλη δύναμη τόσο στη θάλασσα όσο και στους αιθέρες.

«H Ελλάδα πήρε τα Rafale, ο Μητσοτάκης κατήγγειλε την Τουρκία για να μη δοθούν τα F-16, αλλά η Ελλάδα θα πάρει F-35, θα εξοπλίσουν τα Rafale με τους πυραύλους Meteor και με τα ραντάρ τους θα αποκτήσουν υπεροχή, αγοράζουν και τις φρεγάτες Belharra. Όλο το κόστος ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν και τα υποβρύχια Type 214. Με αυτά θα αποκτήσουν υπεροχή στο Αιγαίο και στους αιθέρες», είπε ο Αγάρ.

«Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος και ακόμα 10 μας ανήκουν» λένε οι Τούρκοι

Την ίδια στιγμή βέβαια τα παιχνίδια προπαγάνδας συνεχίζονται από τα τουρκικά ΜΜΕ και μετά τις απίστευτες δηλώσεις να μην πάνε διακοπές οι Τούρκοι στην Ελλάδα και πως «τα Δωδεκάνησα έπρεπε να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία», τώρα δίνουν λίστα με τα ελληνικά νησιά τα οποία, όπως λένε, τους ανήκουν!

Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. «Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκιοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μάς ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένα με τις Συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν».