Κρίσιμη θα είναι η επόμενη Κυριακή στη Γαλλία καθώς ο δεύτερος γύρος των γαλλικών βουλευτικών εκλογών αναμένεται να είναι «θρίλερ» γιατί εχθές η παράταξη του Γάλλου προέδρου Μακρόν κέρδισε μόνο με 20.000 ψήφους διαφορά από την «Λαϊκή Ένωση», την παράταξη της γαλλικής αριστεράς, του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη «Μαζί» συγκεντρώνει το 25,75% των ψήφων έναντι 25,66% της «Λαϊκής Ενωσης».

Πρώτος σε έδρες ο Μακρόν

Σε ό,τι αφορά τις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, η παράταξη του Μακρόν έρχεται σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες πρώτη, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει πάνω από 289 έδρες.

Γαλλία: Κοντά στο 53% εκτιμάται η αποχή
Στη Γαλλία, ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με το 2017 και αρκετά μειωμένη σε σχέση με το 2012 φαίνεται να είναι η συμμετοχή των πολιτών στον πρώτο γύρο των σημερινών βουλευτικών εκλογών.

Στις 18.00 ώρα Ελλάδας είχε ψηφίσει το 39,4% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, έναντι 40,75% που είχε ψηφίσει την ίδια ώρα το 2017 και 48,31% το 2012.

«Θρίλερ» ο δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή

Και οι δυο πλευρές ευελπιστούν ωστόσο ότι την ερχόμενη Κυριακή η αποχή θα είναι μικρότερη, προσδοκώντας πως αυτό θα είναι προς όφελος τους.

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται ενόψει του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών είναι ποια θέση θα πάρουν τα κόμματα στις περιφέρειες τα οποία στον δεύτερο γύρο δεν θα έχουν δικό τους υποψήφιο.

Η Μαρίν Λεπέν είπε πως καλεί τους ψηφοφόρους της να μην πάρουν θέση στο δίλημμα Μακρόν η Μελανσόν.

Η προσκείμενη στον Μακρόν παράταξη ανακοίνωσε πως σε περιφέρειες που θα αναμετρηθούν υποψήφιος προσκείμενος στον Μελανσόν με υποψήφιο προσκείμενο στην Λεπέν «θα κρίνει κατά περίπτωση».