Στην κυπριακή Βουλή μίλησε εχθές ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι ο οποίος έλαβε το λόγο μετά το καλωσόρισμα της κας Αννίτας Δημητρίου, Προέδρου της Βουλής. Μόλις ο κ. Ζελένσκι ολοκλήρωσε την ομιλία του, στην οποία δεν έκανε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, η κα Δημητρίου έκανε εκτενή αναφορά στην κατοχή του 37% του κυπριακού εδάφους από το 1974 ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε πολλές φορές την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού προς τον ουκρανικό.

Κάποια στιγμή η κα Δημητρίου ρώτησε τον Ουκρανό πρόεδρο: ελπίζω να με ακούτε ακόμη», διαπιστώνοντας ότι μόλις εκείνος τελείωσε την ομιλία του, η σύνδεση διακόπηκε!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το κείμενο θα διαβιβαστεί γραπτώς στον κ. Ζελένσκι.

Ενόχληση Αναστασιάδη για τη μη αναφορά στην τουρκική εισβολή του 1974

Το γεγονός ότι ο κ. Ζελένσκι τόσο στην ομιλία του στην ελληνική όσο και στην κυπριακή Βουλή απέφυγε και την παραμικρή αναφορά στην τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, ενόχλησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ο οποίος είπε: «Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών, και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν, αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων».