Στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής μιλά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης και μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν λίγες ημέρες.

Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου θα διαρκέσει περίπου 15-20 λεπτά και αμέσως μετά θα μιλήσει ο πρόεδρος της Βουλής.

Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου στην εθνική αντιπροσωπεία έρχεται μία μέρα μετά τη απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να κηρύξει 12 μέλη ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών ως πρόσωπα «μη αρεστά» (personae non gratae) στην Ελλάδα. Βάσει ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ ενημερώθηκε σχετικά για το θέμα από τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα.

Στην ειδική, έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρίσταται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ είναι τα κόμματα τα οποία διάκεινται θετικά προς τη φιλοξενία του Ουκρανού προέδρου στη Βουλή. Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση αντιτίθενται, ενώ το ΜέΡΑ 25 τηρεί αντιφατική στάση, με ένα εν μέρει «όχι».

frame src="//parltv.live.grnet.gr/webtv/#!light" width="800" height="400" frameborder="0">