Ανακοίνωση με αιχμές κατά του πρωθυπουργού μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, εξέδωσε ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκλογολογία, τονίζοντας πως στόχος του είναι να κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κύριος Μητσοτάκης δίνει συνεντεύξεις προσπαθώντας να λειάνει το έδαφος για την επιλογή του να αποδράσει με πρόωρες εκλογές, πριν τελειώσει το καλοκαίρι και αρχίσουν οι λογαριασμοί του Φθινοπώρου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

«Σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα του», σχολιάζει και προσθέτει: «η μόνη του συνέπεια άλλωστε τα τρία χρόνια που κυβερνά ήταν η εξυπηρέτηση συμφερόντων των ισχυρών». «Αλλά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όποτε και να στήσει τις κάλπες, αυτά τελικά δεν θα είναι ικανά να τον προστατεύουν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Μητσοτάκης: «Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας»
Μιλώντας για το χρόνο των εκλογών στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι σταθεροί εκλογικοί κύκλοι είναι κατάκτηση για τη χώρα και πως έτσι εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον.

«Ξέρετε ότι πάντα αναζητάμε, είτε λόγο να πάμε σε πρόωρες εκλογές, είτε λόγο να κάνουμε ανασχηματισμό. Είναι, νομίζω, μια σταθερή κουβέντα η οποία γίνεται και μάλιστα είχα πει χαριτολογώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο και το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι αν κάποιοι αισθάνονται τόσο μεγάλη την ανάγκη να προετοιμαστούν για τις εκλογές και χρειάζονται τόσο περισσότερο χρόνο, να μου το πουν, να τους απαλλάξω από τα καθήκοντά τους για να μπορούν απερίσπαστοι να ασχοληθούν με την εκλογή τους ή την επανεκλογή τους», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι μπαίνουμε πια στον τέταρτο χρόνο και δικό του χρέος είναι να μην επιτρέπει προεκλογική χαλάρωση, διότι υπάρχει ακόμα πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί.

«Κι εγώ έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας για το έργο το οποίο θα έχω επιτελέσει. Θα λάβουν και οι πολίτες υπ’ όψιν, προφανώς, και τις συγκυρίες, και θα συγκρίνουν και με αυτό το οποίο είχε προηγηθεί και θα προβάλλουν, πιστεύω -και με βάση και με γνώμονα την αξιοπιστία των όσων έχουμε κάνει- και στο μέλλον. Και θα αποφασίσουν αν θέλουν να μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε κάνει», συμπλήρωσε.