Ο κ. Γιώργος Κρικρής, υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, συναντήθηκε με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρόποι ώστε το Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο στη Νέα Σμύρνη να αποτελέσει κέντρο ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής εφήβων, για να προσφέρει ουσιαστικά και στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας.

Υπήρξε κοινή πεποίθηση και των δύο μερών πως το ίδρυμα , στελεχωμένο με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για γονείς που θέλουν να γίνουν ανάδοχοι.

Όπως τονίζει ο κ. Κρικρής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μέσα από την εξωστρέφεια του ιδρύματος θα δημιουργηθεί στη πόλη της Νέας Σμύρνης ένα νέο κύτταρο κοινωνικής βοήθειας και αλληλεγγύης.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές, καθώς σήμερα τα θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

Το Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο χτίστηκε τη δεκαετία του 1920, με έξοδα του Μικρασιάτη Χαράλαμπου Ιωσηφόγλου, για να φιλοξενήσει τα ορφανά των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στη συνέχεια, φιλοξένησε και παιδιά που έμειναν ορφανά εξαιτίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Επαγγελματική Σχολή «Αγία Βαρβάρα» στεγάστηκε εκεί από το 1951 ως το 1995, ενώ έκτοτε φιλοξενεί μαθήτριες εφηβικής ηλικίας που είναι ορφανές ή έχουν οικογενειακά προβλήματα.

πηγή: https://www.facebook.com/krikris

*Ο Γιώργος Κρικρής στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης ενώ είναι Πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Νέας Σμύρνης και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου. Είναι κάτοχος Bachelor of Science στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νέας Σμύρνης