Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου καθώς αύριο Τρίτη 28/2 συνεδριάει το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος.

Σε αυτή τη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αποφάσεις είναι ειλημμένες σε ότι αφορά το μέλλον του πρώην υπουργού στο ΣΥΡΙΖΑ. Η καθαίρεση Πολάκη από τομεάρχη Διαφάνειας και η παραπομπή του στο Πειθαρχικό για διαγραφή από το κόμμα, από τον πρόεδρο του κόμματος, καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Κουμουνδούρου να προστατεύσει το κόμμα στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με την εκδίωξη Πολάκη να προστατεύσει το κόμμα στην τελική ευθεία για τις εκλογές και να στείλει τρία μηνύματα:

  • Ο πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται
  • Ο αγώνας κατά της διαφθοράς του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι αγώνας συλλογικός και δεν μπορεί να γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο.
  • Δεν χωράνε αυτόνομες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πάντα συλλογικά. Όποια άλλη επιλογή, επισημαίνει η Κουμουνδούρου ρίχνει νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη, λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές.


Στις χθεσινές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη αναφέρονται με κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος διευκρινίζοντας ότι «οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών».

Αναφέρονται επίσης στην παρέμβαση της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών «που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών», λέγοντας ότι «οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής. Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη “θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασία».

Κλείνοντας αναφέρουν: «Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».