Στην πρώτη του δήλωση μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Πολάκη προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος: «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με το πως θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, για τον Παύλο Πολάκη: «παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις διαφορετικές από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

Δείτε το βίντεο: