Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντά ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος στην ΑΔΕΔΥ, μετά την αγωγή που κατατέθηκε σε βάρος του, τονίζοντας ότι «Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει!»

Αναλυτικά γράφει ο κ. Τζήμερος:

Η ΑΔΕΔΥ έχει αντιληφθεί ποιος πραγματικά απειλεί τη φάμπρικα της αργομισθίας και του εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου που έχει στήσει με τη συνεργασία (ή την ανοχή) όλων των κομμάτων εξουσίας. Ζητάν 40.000 αποζημίωση για την ΑΔΕΔΥ και από 5.000 για κάθε ένα από τα 18 μέλη του Γενικού Συμβουλίου, διότι τους προσέβαλα ονομάζοντάς τους κηφήνες.

Ποιους; Αυτούς που “διεκδίκησαν” – και το πολιτικό σύστημα τούς έκανε τη χάρη – ως μέλη του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ να μην εργάζονται ούτε μία ώρα στην εργασία για την οποία προσελήφθησαν στο Δημόσιο, αλλά ο φορολογούμενος να συνεχίζει να τους πληρώνει. Και επειδή δεν έχουν τίποτε να πουν για την αργομισθία τους, προσπαθούν να εξοντώσουν οικονομικά με νομικά όπλα τον πρόεδρο του μοναδικού κόμματος που έχει στις θέσεις του την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, με κατάργηση αυτού του προκλητικού αντικοινωνικού δικαιώματος.

Θες να εκπροσωπείς τον εργαζόμενο; Κατ΄αρχήν θα εργάζεσαι! Συστρατευθείτε. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει! Δεν θα αφήσουμε την ΑΔΕΔΥ να εξαφανίσει τη χώρα.

Η αγωγή κατά του Θάνου Τζήμερου για το “κηφήνες εργατοπατέρες” και “ασπόνδυλους”

αγωγή κατά του Θάνου Τζήμερου έγινε, για την αναφορά του σε “κηφήνες εργατοπατέρες” και “ασπόνδυλους”, σε ανάρτηση που είχε κάνει στα social media στις 26 Νοεμβρίου 2020, κατέθεσε με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για “υβριστική” και “συκοφαντική” ανάρτηση.

Η αγωγή δικάζεται στις 11 Φεβρουαρίου 2021 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η ΑΔΕΔΥ ζητεί την αφαίρεση “της προσβλητικής ανάρτησης, την δημοσίευση κειμένου αποκαταστατικού του κύρους και της αξιοπιστίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.”, όπως και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000 ευρώ προς την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000 ευρώ συνολικώς προς τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το επιδικαζόμενο από το Δικαστήριο ποσό “θα διατεθεί προς ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας προσπάθειας και του αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας”.

Η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου