Μετά την επίσημη εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πλέον γεγονός η προσεχής αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, η νέα πρόσθετη αύξηση θα έρθει από τον Μάιο του 2022 -και όχι τον Ιούλιο, όπως σχεδιαζόταν, ως «αντίδοτο» στις τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην αγορά.

Ήδη από την Πρωτοχρονιά έχει τεθεί σε ισχύ η πρώτη αύξηση ύψους 2% με το νέο κατώτατο μισθό από αυτόν τον μήνα να διαμορφώνεται στα 663€ μικτά από τα 650€ που ίσχυε έως το τέλος του 2021. Αν και είναι νωρίς ακόμη, το σενάριο που συγκεντρώνει σήμερα τις περισσότερες πιθανότητες προβλέπει περαιτέρω αύξηση ακόμη και 6%.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό σημαίνει πως από τα 663€ ο νέος κατώτατος από την 1η Μαΐου θα φτάσει στα 703 ευρώ.

2>Μητσοτάκης: Θα είναι μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού

τη συνέντευξή του ο πρωθυπουργος ανέφερε: «Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να εκκινήσει άμεσα τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού… Από 1η Μαΐου. Αναγνωρίζουμε απόλυτα το γεγονός ότι υπάρχει η ανάγκη να στηριχθεί το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας το συντομότερο δυνατό.

Τονίζω το συντομότερο δυνατό, επειδή υπάρχει μια νομοθετημένη ευρωπαϊκή διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία χρειάζεται δυο με τρεις μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Αυτό το οποίο μπορώ επίσης να πω είναι ότι εκτιμώ πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από 1ης Ιανουαρίου του 2022.

Δεν μπορώ να προσδιορίσω το ποσοστό, αλλά μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα είναι μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού»