Η ομιλία του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν την ευκαιρία να «κοντροχτυηθούν» εχθες, με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη.

Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι προτιμά τη συγγνώμη με ειλικρινή αυτοκριτική, από την καμία συγγνώμη του Αλ. Τσίπρα για τους 120 νεκρούς στο Μάτι και την Μάνδρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι "δεν υπάρχει συγγνώμη χωρίς να υποδειχθεί που έγινε λάθος"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα ξεκίνησε με ευχές για την Μαριέττα Γιαννάκου που περνά σοβαρή περιπέτεια υγείας.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα που είπε ότι έχει «τελειώσει πολιτικά» λέγοντας: «Φαντάζομαι ότι είναι, τόσο ακριβής η εκτίμησή σας όπως όταν είπατε ότι δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να κερδίσω τις εκλογές».

Για να προσθέσει:

«Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχα πει ότι το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα και όχι τρίτο, στη Βουλή. Ο πρόεδρος του με επιβεβαιώνει με μια αμήχανη πρόταση μομφής, που δηλώνει το υπαρξιακού του πρόβλημα. Δηλώνει την απελπισμένη του απόπειρα να δείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος χωρίς οι δυνάμεις του να φυλλορροούν.

Θυμήθηκε τώρα τις εκλογές για να κλείσει εσωκομματικές πληγές που άνοιξαν πριν το συνέδριό του.

Ο Τσίπρας έκανε αυτό που ξέρει καλά, να διαστρέφει την αλήθεια και να κατασκευάζει μια εικόνα καταστροφής. Μια πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα! Θα αποδομήσουμε ένα προς ένα τα ψέματα σας, γιατί ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας.

Παρουσιάζετε μια γονατισμένη χώρα με τους πολίτες της να σας παρακαλούν να κυβερνήσετε ξανά.

Δεν χρειάζονται όμως ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα. Όσοι σας άκουσαν πιστεύω έχουν κλείσει την τηλεόραση».

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: