Πέντε μήνες μετά από τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προχωρά στη δημιουργία πολιτικής κίνησης, η οποία θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τρίτης 5 Απριλίου στο ξενοδοχείο “Στράτος Βασιλικός” στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Η «Εθνική Συμφωνία» ενδέχεται να εξελιχθεί σε κόμμα ή να λειτουργήσει ως όχημα συνεργασίας με άλλο κόμμα στο χώρο συντηρητικού φιλευθερισμού, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ανάμεσα στους καλεσμένους αναμένονται οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος, καθώς και πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Νίκος Καραχάλιος.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ανεξάρτητου βουλευτή, «καλεσμένο είναι όλο το πατριωτικό τόξο, δεξιά της ΝΔ, ολόκληρος ο φιλελεύθερος πατριωτικός χώρος, απόστρατοι, ορθόδοξοι και σκεπτόμενοι πολίτες». Ανάμεσα στους καλεσμένους αναμένονται οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος, καθώς και πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Νίκος Καραχάλιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν τα πράγματα κυλήσουν θετικά και βρεθεί και ο επικεφαλής, ο νέος φορέας μπορεί να προκύψει αμέσως μετά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Συνείδησης, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, στην οδό Μιχαλακοπούλου 114, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, θα ανακοινώσει την πολιτική κίνηση «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ».

Σκοπός της ΕΣΥ είναι λειτουργήσει ως προσκλητήριο προς το σύνολο του φιλελεύθερου πατριωτικού χώρου,, που στην Ελλάδα υπάρχει κοινωνικά και λείπει πολιτικά, ώστε αυτός να βρει ενιαία κομματική έκφραση, με ευρωατλαντικό προσανατολισμό και αστικά χαρακτηριστικά, εν όψει των επόμενων εκλογών».