Στην Κουμουνδούρου, τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όσο και κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρούν πως είναι αποκλεισμένες οι θέσεις και οι προτάσεις του κόμματος από τα ΜΜΕ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φράση του Ευκλείδη Τσακαλωτου πως:

Διαβάζοντας διάφορα φιλοκυβερνητικά site, βλέπω ότι η βασική αντίδραση στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε είναι να σχολιάζουν τις παρευρισκόμενες τομεάρχισσες του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το μήκος της φούστας τους.

Καταλαβαίνω ότι είτε δυσκολεύονται ή αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση. Η καταφυγή τους είναι ο σεξισμός τους. Οι γυναίκες κρίνονται για την εμφάνισή τους όπως ποτέ κανένας άντρας δεν θα κρινόταν, είτε ασχολούνται με την πολιτική, είτε όχι.

Το ένα ζήτημα είναι ότι αν δεν μπορούν να πουν κάτι για το πρόγραμμά μας ας σωπάσουν, θα φροντίσουν τα στελέχη και μέλη του κόμματος να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόγραμμα, τα παραδείγματα, και τις προτάσεις μας. Το άλλο είναι ότι όλος ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να παλέψει για να εκλείψει αυτός ο κακοποιητικός λόγος»

Στο πλαίσιο λοιπόν μίας νέας προσέγγισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την εξωτερίκευση των θέσεων και των προτάσεών της, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση του site της εφημερίδας "Αυγή" καθώς και σε αλλαγές του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" ώστε αμφότερα τα ΜΜΕ του κόμματος να είναι πιο ελκυστικά στο κοινο.

Τέλος, ετοιμάζονται για τη δημιουργία ιντερνετικής τηλεόρασης (WEB TV) επαγγελματικού επιπέδου ώστε "όποιος θέλει να βλέπει και ειδήσεις που δεν παίζονται πουθενά αλλού", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά