Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η στάση του κ. Ερντογάν γίνεται όλο και πιο έντονη αλλά η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά θέματα κινείται χωρίς πυξίδα». Συνέχισε λέγοντας ότι σχέση με το περιστατικό του Έβρου «είχαμε μια σειρά από παλινωδίες, αλληλοαντικρουόμενες δηλώσεις, έναν Υπουργό Εξωτερικών που διέψευσε το γεγονός αλλά στη συνέχεια το ομολόγησε μέσω της παραδοχής ότι έχει γίνει διάβημα, και επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια κριτική στην κυβέρνηση, όχι από την πλευρά της εθνικής πλειοδοσίας, αλλά επισημαίνοντας τις αντιφάσεις και την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου». Σημείωσε δε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει με αίσθημα ευθύνης τους πολιτικούς αρχηγούς για το ποιες είναι οι κινήσεις και όχι να βλέπουμε τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να δίνουν σχεδόν συνέντευξη τύπου oncameraκαι να αναπαράγουν μια αφήγηση που σε τίποτα δεν έμοιαζε με ενημέρωση των Ελλήνων βουλευτών, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνία αφού έχει εγκαταστήσει συγκεκριμένες σχέσεις με ειδικά ακροατήρια που φλερτάρουν με τον εθνικισμό και προσπαθεί, μετά το περιστατικό στον Έβρο, να αποκαταστήσει αυτές τις σχέσεις της».

Ο κ. Τζανακόπουλος ως προς την οικονομία τόνισε ότι «ο κ. Πέτσας φαίνεται ότι δεν γνωρίζει τις χρηματοδοτικές δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, εκτός εάν έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τον τελευταίο χρόνο και η κυβέρνηση έχει σπαταλήσει το μαξιλάρι της ρευστότητας πράγμα που ο κ. Πέτσας θα έπρεπε να μας το πει». Σημείωσε ότι «η Κομισιόν ήρθε να επιβεβαιώσει ότι αυτή τη στιγμή, προκειμένου να περιοριστεί η ύφεση, χρειάζεται ένα μεγάλο πακέτο στήριξης, όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά του συνόλου των ευρωπαϊκών οικονομιών κάνοντας βήματα προς στην κατεύθυνση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωπαϊκής αριστερά που είχαν κατατεθεί εδώ και μια δεκαετία». Συνέχισε λέγοντας ότι «σε πρώτη φάση έχουμε τη μεταφορά πόρων και όχι δάνειο προς τις ευρωπαϊκές χώρες και γίνονται και βήματα προς την αμοιβαιοποίηση του χρέους το οποίο είναι ένα βήμα μπροστά προς την ενοποίηση της Ευρώπης».

Ως προς τα εργασιακά ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο κ. Βρούτσης συνεργάζεται μόνο με τον εαυτό του και η λογική πίσω από τα μέτρα της κυβέρνησης είναι η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την ευκαιρία της υγειονομικής κρίσης». Συνέχισε λέγοντας ότι «ένας εργαζόμενος έχει τρεις επιλογές μπροστά του, που είναι στην πραγματικότητα εξαναγκασμοί: να βρεθεί σε επιδοτούμενη ανεργία με την αναστολή της σύμβασης εργασίας, να βρεθεί σε συνθήκη εκ περιτροπής εργασίας με 20% μειωμένο μισθό, είτε να απολυθεί». Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει την ιδεοληψία ότι εάν κατεδαφιστούν όλες οι προστατευτικές ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα έρθει η ανάκαμψη και θα περιοριστεί η ύφεση ενώ στην πραγματικότητα θα έρθουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και θα έχουμε οικονομική καταστροφή γιατί η ζήτηση θα κατεδαφιστεί. Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιδιώκει την επανασύνδεση ενσώματα με την κοινωνία και για αυτόν το λόγο οργανώνει μια μεγάλη εξόρμηση με ημερομηνία εκκίνησης την 3η Ιουνίου».

Σε ερώτηση για το αν δικαιώνεται ο Τραμπ μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία σύμφωνα με την οποία έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας εκφράζει επιφυλάξεις για το lockdown, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί ποτέ να δικαιωθεί για τίποτα». Σημείωσε στη συνέχεια ότι «οι πολιτικοί και η διοίκηση θα πρέπει να ακούν τους επιστήμονες που κάνουν συγκεκριμένες εισηγήσεις».