Τη βαθιά απαισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο CNN Greece.

O γραμματέας του ΜΕΡΑ25 εκτίμησε ότι η ύφεση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 15%. «Ο κύριος Σταϊκούρας μιλούσε τότε για 0%, μετά το πήγε στο 3-4%. Τις τελευταίες δύο βδομάδες, κοιτάζοντας τα στοιχεία, μίλησα για 15% ύφεση σε αρκετούς δύσπιστους τηλεπαρουσιαστές που με γουρλωμένα μάτια μου ζητούσαν να επαναλάβω ένα νούμερο που σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα φαινόταν εξωπραγματικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

κ. Βαρουφάκης προέβλεψε επίσης ότι η ανάκαμψη δεν θα είναι ταχεία: «Η τεράστια μείωση του ΑΕΠ μετά από μια παγκόσμια κρίση που έπληξε για πρώτη φορά ταυτόχρονα και την προσφορά και τη ζήτηση, θα δώσει τη χαριστική βολή σε μια οικονομία διαλυμένη ήδη από 10 χρόνια καταστροφικής λιτότητας».

Τέλος, τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική οδηγεί αναπόδραστα σε νέο Μνημόνιο:

«Για ένα διάστημα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κρύψει το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί […] Μετά θα έρθουν οι “θεσμοί” σε μια χώρα και μια οικονομία γονατισμένη από μια έκτακτη κρίση που προστέθηκε σε μια ήδη υφεσιακή πορεία, για να θυμήσουν τις δεσμεύσεις που έχουμε υπογράψει».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουβάκη στο cnn.gr