Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίας αναχώρησαν με προορισμό την Ουκρανία τα δύο ελληνικά C-130 τα οποία μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά, μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πυρομαχικά, τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και εκτοξευτές. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπ. Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου.

Με απόφασή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει αμυντικό υλικό με δύο C-130 τα οποία αναχώρησαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για Πολωνία.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε βίντεο από την αναχώρηση των αεροσκαφών:

frame title="YouTube video player" src="https://www.youtube.com/embed/KQBtv0sJS4w" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

frame title="YouTube video player" src="https://www.youtube.com/embed/ksQ1CiZExCA" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">