Σε ένα δεύτερο καθολικό lockdown θα μπει για άλλη μία φορά η Αγγλία από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

ύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, όλα τα δευτερευούσης σημασίας καταστήματα, εστιατόρια, παμπ και εγκαταστάσεις αναψυχής να κλείνουν για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε συνέντευξη τύπου, διαμήνυσε στους πολίτες πως «έφτασε ο καιρός για περισσότερα μέτρα», τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

ι πολίτες κλήθηκαν να «παραμείνουν σπίτι για όσο δυνατόν περισσότερο», αλλά θα επιτρέπεται να βγαίνουν για εκπαιδευτικούς λόγους, ιατρικά ραντεβού και αγορά απαραίτητων αγαθών.

ι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται, αλλά μόνο με μέλη του ίδιου σπιτιού ή ενός άλλου σπιτιού.

σοι μετακινούνται για την φροντίδα ατόμων που χρήζουν φροντίδας θα εξαιρούνται από τα νέα μέτρα.

πίσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες delivery.

Τα μέτρα, που θα δημοσιοποιηθούν επισήμως την ερχόμενη Τρίτη και πρόκειται να ψηφιστούν στο Κοινοβούλιο της Πέμπτη, προβλέπουν επίσης την ελεύθερη μετακίνηση των παιδιών μεταξύ σπιτιών σε περίπτωση διαζευγμένων γονιών.

Σε αντίθεση με το πρώτο εθνικό lockdown του Μαρτίου, τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, καθώς επίσης βρεφονηπιακές δομές.

σοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, κλήθηκαν να το κάνουν, αλλά όσοι εργάζονται στη βιομηχανία και τις κατασκευές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης απαγόρευση σε διανυκτερεύσεις και διεθνή ταξίδια, εκτός αν πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ιδιωτική προσευχή αλλά όχι για λειτουργίες.

Επιπλέον σημείωσε πως όσοι είναι ηλικίας άνω των 70 ετών ή έχουν προβλήματα υγείας που τους καθιστούν πιο ευάλωτους απέναντι στον ιό, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να περιορίσουν την επαφή τους με άλλους.