Ο μικρός Emile εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε στον κήπο των παππούδων του, το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο χωριό Βερνέ της νοτιονατολικής Γαλλίας.

«Η οικογένεια ετοιμαζόταν να πάει εκδρομή. Οι παππούδες του κατάλαβαν ότι δεν ήταν πια εκεί όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο» ανέφερε ο δήμαρχος του χωριού, Φρανσουά Μπαλίκ στη γαλλική τηλεόραση.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει εκτεταμένες εναέριες και χερσαίες έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

«Είναι ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια. Tα βλέπουμε όλα. Είμαστε συγκλονισμένοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος, εκφράζοντας τη «μεγάλη ανησυχία» της οικογένειας. «Η οικογένεια είναι γνωστή εδώ, έρχεται για διακοπές εδώ και δεκαετίες».

Στις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας του Emile αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, εθελοντές, και σώματα ασφαλείας.

Ψάχνουν με drones & θερμικές κάμερες
Σύμφωνα με τον Guardian, ομάδες έρευνας και διάσωσης που χρησιμοποιούν ελικόπτερο, drones με θερμικές κάμερες και σκυλιά ανιχνευτές έχουν «χτενίσει» την περιοχή από το Σάββατο, αλλά κανένα ίχνος του παιδιού δεν έχει βρεθεί έως τώρα.

Το πρωί της Δευτέρας, η ζώνη αναζήτησης διευρύνθηκε. Η χωροφυλακή απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες που μπορεί να είδαν το αγόρι, που φορούσε λευκό σορτς και κίτρινο τοπ.

Πηγή: Mega Tv