Στους 61 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με μετανάστες κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση κι άλλων αγνοουμένων συνεχίζεται. 

Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας.


Συνολικά έως τώρα έχουν εντοπιστεί 61 νεκροί, ενώ 80 άνθρωποι διασώθηκαν, δήλωσε η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος των περιφερειακών αρχών.

Το σκάφος μετέφερε ανθρώπους από το Αφγανιστάν, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται και 12 παιδιά, όπως δήλωσαν νωρίτερα οι αρχές.

Με βάση τις αναφορές από τους επιζώντες, οι αρχές πιστεύουν ότι συνολικά στο σκάφος επέβαιναν 180 με 200 άνθρωποι, πρόσθεσε η Κούρα.

Μέλη της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), που βρίσκονταν στο σημείο, δήλωσαν ότι βοηθούσαν αρκετούς ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο ναυάγιο.

«Έχουμε περιπτώσεις παιδιών, που έμειναν ορφανά, όπως ένα 12χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν που έχασε όλη την οικογένειά του, μια εννεαμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αδελφιών, γονέων και άλλων στενών συγγενών», δήλωσε ο Σέρτζιο Ντι Ντάτο από τους MSF.

 

photo:italyredcross