Eπιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με μηχάνημα έργων των σιδηροδρόμων στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν σοβαρά.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε το ατύχημα, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, μεταξύ Χάγης και Άμστερνταμ.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στις γραμμές.


Σύμφωνα με τα ολλανδικά, μέσα στο τρένο που πραγματοποιούσε το βραδινό δρομολόγιο από το Λέιντεν προς τη Χάγη υπήρχαν περίπου πενήντα επιβάτες. Εξαιτίας του εκτροχιασμού το μπροστινό μέρος του τρένου κατέληξε σε λιβάδι και στο πίσω μέρος του τρένου ξέσπασε φωτιά.


Τρία ελικόπτερα στο σημείο της ατυχήματος
Οι διασώστες μετέφεραν τον λεγόμενο «κωδικό 50», ο οποίος δείχνει ότι οι αρχές αναμένουν έως και 50 τραυματίες. Στο σημείο έχουν κληθεί τρία ιατρικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τον εκτροχιασμό του τρένου ξέσπασε φωτιά. Το επιβατικό τρένο μετέφερε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.


Τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
«Έγινε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας και οικοδομικού υλικού», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ανακοίνωσή τους. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Είμαστε επικεντρωμένοι στη διάσωση ανθρώπων», συμπλήρωσαν.


Προηγούμενη δήλωση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι το τρένο συγκρούστηκε με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία, η οποία βρισκόταν επίσης στο σημείο, αλλά δεν εμπλέκεται.


Πενήντα επιβάτες στο τρένο
Εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας NS είπε ότι περίπου 50 επιβάτες επέβαιναν στο τρένο. Το πρώτο μέρος του τρένου κατέληξε σε χωράφι, το μεσαίο ανατράπηκε δίπλα στις ράγες και το τελευταίο μέρος πήρε για λίγο φωτιά.

Σύμφωνα με ολλανδικά Μέσα και αναφορές στα social media, οι διασώστες απομακρύνουν τους τραυματίες από το σημείο του ατυχήματος.


Η ανακοίνωση των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων
Σε ανάρτησή τους στο Twitter, οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS), επισημαίνουν ότι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ της πόλης Λέιντεν και τμημάτων της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω της σύγκρουσης.