Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρέμεινε για δεύτερη νύχτα σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο και, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

 
Ο 86χρονος Μπερλουσκόνι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο την Τετάρτη, καθώς υποφέρει εδώ και καιρό από λευχαιμία. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς βρίσκεται στη ΜΕΘ λόγω μόλυνσης στους πνεύμονες.

Ο Ταγιάνι, πολιτικός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, δήλωσε στην ιταλική κρατική τηλεόραση ότι είχε συνομιλήσει με τον προσωπικό ιατρό του πρώην πρωθυπουργού και η εικόνα που του μετέφερε είναι καθησυχαστική.

«Μου είπε πως κοιμήθηκε καλά και πως ανταποκρίνεται καλά», ανέφερε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.
«Είμαστε αισιόδοξοι. Ο Μπερλουσκόνι είναι λιοντάρι και έχει γερό οργανισμό. Ελπίζω να μπορέσει να αναρρώσει το συντομότερο δυνατό»

Το κόμμα Forza Italia του Μπερλουσκόνι είναι μέρος του δεξιού συνασπισμού της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, αλλά δεν έχει ενεργό ρόλο στην κυβέρνησή της.

 
Τόσο η Μελόνι όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσαν την Πέμπτη ότι μίλησαν τηλεφωνικά με τον Μπερλουσκόνι.

Το Forza Italia επιβεβαίωσε ότι ο Μπερλουσκόνι συνομίλησε επίσης με ορισμένα ανώτερα στελέχη του κόμματος.

«Ήταν το καλύτερο τηλεφώνημα που θα μπορούσα να έχω λάβει», είπε ο Σαλβίνι, επικεφαλής της «Λέγκα» που τάσσεται κατά της μετανάστευσης.

Πηγή: Reuters