Μετά τον Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργό εξωτερικών του Πούτιν, εχθές και η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, δημοσιογράφος του RT και θεωρούμενη ώς ένα από τα πιο πιστά δημοσιογραφικά «σκυλιά» του Κρεμλίνου, ανέφερε "On Air" ότι η πιθανότητα ο Πούτιν να προκαλέσει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι πιθανότερη από την περίπτωση η Ρωσία να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό ουσιαστικά που είπε η ρωσίδα δημοσιογράφος είναι ότι υπάρχει πιθανότητα ο Πούτιν να επιλέξει την ολοκληρωτική καταστροφή της ανθρωπότητας προκειμένου να μην θιγεί ο εγωισμός του από μία στρατιωτική ήττα στην Ουκρανία.

«Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή»

«Είτε θα χάσουμε στην Ουκρανία» είπε, «είτε θα ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Νομίζω ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο ρεαλιστικός, γνωρίζοντας εμάς, γνωρίζοντας τον ηγέτη μας. Η πιο απίστευτη έκβαση, ότι όλα αυτά θα τελειώσουν με ένα πυρηνικό χτύπημα, μου φαίνεται πιο πιθανή από την άλλη πορεία των γεγονότων».

Και συνεχίζει: «Αυτό με τρομάζει από τη μία πλευρά», είπε σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε χθεσινοβραδινή εκπομπή. «Αλλά από την άλλη, κατανοώ ότι αυτή είναι η κατάσταση. Εμείς θα πάμε στον παράδεισο, ενώ αυτοί απλά θα πεθάνουν. Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή».

Και ο Λαβρώφ μίλησε για πυρηνικό πόλεμο

Η αντίδραση αυτή της Σιμονιάν στο ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος είναι απλώς η τελευταία απειλή που εκτοξεύεται από τα ανώτατα επίπεδα του ρωσικού κράτους, όπως αυτή του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε προχθές πως ο κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο είναι υπαρκτός και σοβαρός, δεν μπορεί να υποτιμηθεί.