Η πακιστανική αστυνομία ερευνά τις δολοφονίες δύο αδελφών, οι οποίες πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα «εγκλήματος τιμής».

Το χρονικό ενός φρικτού εγκλήματος
 
 
Οι αρχές της πόλης Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, έχουν αρχίσει να ερευνούν τις δολοφονίες της Ανίσα Αμπάς, 24 ετών και της Αρούτζ Αμπάς, 21 ετών.
Οι δύο νεαρές αδελφές βρίσκονταν στην Ισπανία, και αποφάσισαν να χωρίσουν από τους Πακιστανούς συζύγους τους. Επέστρεψαν όμως στο Γκουτζράτ και τις στραγγάλισαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ναουμάν Χάσαν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να τις πείσει να επιστρέψουν για λίγες ημέρες στο Πακιστάν. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για μια περίπτωση εγκλήματος τιμής (…) αλλά η έρευνα συνεχίζεται», πρόσθεσε.

 
Οι σύζυγοι των δύο γυναικών, που ήταν ταυτόχρονα και εξάδελφοί τους, τις πίεζαν να τους βοηθήσουν να μεταναστεύσουν και αυτοί στην Ισπανία. Επτά μέλη της οικογένειας των δύο αδελφών καταζητούνται από τις αρχές.


Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, πέρυσι μόνο διαπράχθηκαν περισσότερα από 450 «εγκλήματα τιμής» στη χώρα. Μερικές φορές στοχοποιούνται άνδρες, όμως τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα εγκλήματα δεν καταγγέλλονται στις αρχές.