Ανάμεσα στα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τον παρανοϊκό μακελάρη στο Τέξας ήταν και ένα 10χρονο κορίτσι το οποίο δολοφονήθηκε μπροστά στη φίλη της την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει την Αστυνομία.

Τραγική ειρωνία: Λίγο πριν την επίθεση, η 10χρονη Αμέρι Τζο Γκάρζα, φωτογραφήθηκε να κρατά το βραβείο του σχολείου της καθώς ήταν ανάμεσα στους αριστούχους του δημοτικού σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας. Τραβηγμένη γύρω στις 10 π.μ. ήταν η τελευταία φωτογραφία της εν ζωή, όπως δήλωσε η γιαγιά της, Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα, στο The Dialy Beast, προσθέτοντας πως το κορίτσι, το οποίο ήταν «σούπερ εξωστρεφές» και «αγαπημένη των δασκάλων», τραυματίστηκε θανάσιμα καλώντας το 100.

«Η εγγονή μου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επειδή προσπαθούσε να καλέσει το 911 (το αντίστοιχο 100 στην Αμερική). Πέθανε σαν ηρωίδα προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τους συμμαθητές της», δήλωσε η γιαγιά της.

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε στο σχολείο -όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφορεί- και πυροβόλησε θανάσιμα 19 παιδιά και δύο δασκάλους. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, τα μέλη της οικογένειας της Αμερί Τζο έσπευσαν στο σχολείο προκειμένου να μάθουν οτιδήποτε για την αγνοούμενη κόρη τους.

Ο πατριός της, Έιντζελ Γκάρζα, έγραψε στο Facebook μερικές ώρες αργότερα: «Δεν ζητάω πολλά ή σχεδόν δεν κάνω καθόλου αναρτήσεις εδώ, αλλά σας παρακαλώ. Έχουν περάσει 7 ώρες και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για την αγάπη μου. Σε παρακαλώ Facebook βοήθησέ με να βρω την κόρη μου».

Ο Γκάρζα, ο οποίος έχει μεγαλώσει την Αμερί Τζο με τη μητέρα της από τότε που ήταν μωρό, επέστρεψε στο Facebook λίγο μετά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα) με την είδηση πως η 10χρονη ήταν ένα από τα θύματα του μακελειού στο Τέξας.

«Σας παρακαλώ, μη θεωρήσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο δεδομένο», έγραψε. «Αγκαλιάστε την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε. Σ’ αγαπώ Αμερί Τζο. Πρόσεχε τον μικρό σου αδερφό για μένα».

«Θα πεθάνετε»

Η γιαγιά της, Αρεόλα, δήλωσε πως οι Texas Rangers ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η Αμερί Τζο είχε τραυματιστεί θανάσιμα και ότι η σορός της βρισκόταν στο γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Μπέξαρ για νεκροψία.

Όπως είπε, οι Αρχές και οι επιζώντες των πυροβολισμών τής ανέφεραν: «Ο ένοπλος μπήκε μέσα και είπε στα παιδιά "Θα πεθάνετε". Και εκείνη είχε το τηλέφωνό της και κάλεσε το 911. Και αντί να της το αρπάξει και να το σπάσει ή να της το πάρει, την πυροβόλησε. Καθόταν ακριβώς δίπλα στην καλύτερή της φίλη. Η κολλητή της ήταν καλυμμένη με το αίμα της». Η γιαγιά, όπως δήλωσε στην συνέντευξή της, είπε πως οι Αρχές την ενημέρωσαν ότι η 10χρονη εγγονή της πέθανε ακαριαία.