Δυστυχώς οι φόβοι που υπήρχαν για αύξηση του αριθμού των νεκρών από το φονικό σεισμό των 6,4 ρίχτερ που χτύπησε την Αλβανία την προηγούμενη Τρίτη επιβεβαιώνονται καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση των αλβανικών αρχών οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 40. εκ μέρους των σωστικών συνεργείων η αναζήτηση συνεχίζεται και δίνεται πραγματική μάχη με το χρόνο για να σωθούν Όσα άτομα είναι ακόμα εγκλωβισμένα.

Μέχρι στιγμής οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 700 Ενώ οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από 50. χθες δύο ισχυροί μετασεισμοί 4,4 και 4,5 ρίχτερ αναστάτωσαν το Δυρράχιο καθώς έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί.

«Στη διάρκεια της νύχτας ανακαλύψαμε άλλα δέκα θύματα», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εσωτερικών. “Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 40” αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση -εκ των οποίων 5 παιδιά από 3 έως 15 ετών.

Στη χώρα έχουν φτάσει σωστικά συνεργεία από 11 διαφορετικές χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα και επιχειρούν στο Δυρράχιο και στην κωμόπολη του Θουμάνε στην οποία υπολογίζεται πως είναι εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 15 άνθρωποι. Δυστυχώς όσο περνάει η ώρα τόσο μειώνονται οι πιθανότητες οι αγνοούμενοι να βρεθούν ζωντανοί. Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς και αέρια τεχνικά μέσα drones.

Η κατάσταση με όσους τα σπίτια τους καταστράφηκαν παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς αναγκάζονται να κοιμούνται είτε στις σκηνές που έχουν στηθεί από το στρατό σε γήπεδα και σε λοιπούς ανοιχτούς χώρους, είτε σε αυτοκίνητα, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα. Συγκεκριμένα στο Δυρράχιο δεκάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε όσα ξενοδοχεία της πόλης δεν έχουν καταστραφεί

Η ΕΜΑΚ εντόπισε τρεις νεκρούς την Τετάρτη