Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στη Γερμανία όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητο στο δυτικό Βερολίνο έπεσε πάνω σε πλήθος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.


Για τραυματισμό 30 ατόμων από το αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος μεταδίδει το βρετανικό skynews, ενώ η γερμανική Bild κάνει λόγο για ένα άτομο νεκρό.


Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο του δράστη. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Breitscheidplatz στο Σαρλοτενμπουργκ.

“Ένας άνδρας πιστεύεται ότι έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια”, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος κρατείται στο σημείο του συμβάντος.

Το όχημα έπεσε πάνω στη βιτρίνα ενός καταστήματος στην εμπορική συνοικία του Βερολίνου, κοντά στον σταθμό “Zoo”.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.