Έρευνα σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, μέλους της γαλλικής κυβέρνησης, ξεκίνησε η γαλλική δικαιοσύνη, έπειτα από κατάθεση σε βάρος της μηνύσεων για βιασμό.
 
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε έρευνα από την Εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος».

 Η δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε στις 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του φακέλου και την οποία επικαλείται το περιοδικό Marianne, και η δεύτερη καταγγελία για βιασμό αναφέρει ότι αυτός διαπράχθηκε «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε βάρος μιας ενήλικης γυναίκας. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το AFP.

 
Όπως αναφέρουν γαλλικά Μέσα, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου «εκτελούσε τα καθήκοντά της ως γιατρός στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, ο οποίος επίσης υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς».